|
2023-10-18 09:29:18, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
3-4 db uborka
1 evőkanál só
1-2 db alma
Citromlé (egy fél citrom leve)
Kapor ízlés szerint
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Mossa meg az uborkákat, majd hámozza meg őket, ha szükséges.
Vágja le mindkét végüket, és vágja vékony szeletekre vagy kockákra.
Tegye az uborkaszeleteket egy tálba, és szórja rá az evőkanál sót.
Keverje össze, majd hagyja hatni 10 percig. A só segít kinyerni az
uborkából a felesleges nedvességet.
Közben hámozza meg és vágja fel az almát vékony szeletekre vagy
kockákra.
Locsolja meg citromlével az alma sötétedésének megelőzése érdekében.
A kapor apróra vágása után adjuk hozzá az uborkához és az almához.
Készítsük el az öntetet: egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat,
mustárt és mézet. Adjunk hozzá citromlevet is, és keverjük simára.
Az uborkákra és almára öntsük az elkészített öntetet, majd óvatosan
keverjük össze.
Hagyja állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az uborkasaláta készen áll, tálalja frissen!
Tanácsok:
A kész salátát tálalhatja előételként vagy köretként, például grillezett húsok vagy halak mellé.
Frissen tálalja, mivel az uborka és az alma frissessége a legjobban érvényesül.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 4. |
|
Címkék: uborkaszeleteket, sötétedésének, uborkasaláta, összeérjenek, olívaolajat, citromlével, nedvességet, citromlevet, elkészített, frissessége, előételként, felesleges, érvényesül, szeletekre, tálalhatja, grillezett, elkészítés, megelőzése, hozzávalók, köretként, szükséges, uborkához, érdekében, olívaolaj, uborkából, legjobban, készítsük, uborkákat, uborkákra, kinyerni, óvatosan, evőkanál, keverjük, locsolja, citromlé, tanácsok, felesleges nedvességet, almát vékony, alma sötétedésének, kapor apróra, elkészített öntetet, ízek összeérjenek, uborkasaláta készen, kész salátát, alma frissessége, legjobban érvényesül,
|
|
|
|
felesleges nedvességet, almát vékony, alma sötétedésének, kapor apróra, elkészített öntetet, ízek összeérjenek, uborkasaláta készen, kész salátát, alma frissessége, legjobban érvényesül, uborkaszeleteket, sötétedésének, uborkasaláta, összeérjenek, olívaolajat, citromlével, nedvességet, citromlevet, elkészített, frissessége, előételként, felesleges, érvényesül, szeletekre, tálalhatja, grillezett, elkészítés, megelőzése, hozzávalók, köretként, szükséges, uborkához, érdekében, olívaolaj, uborkából, legjobban, készítsük, uborkákat, uborkákra, kinyerni, óvatosan, evőkanál, keverjük, locsolja, citromlé, tanácsok, kockákra, frissen, öntetet, tálalja, hámozza, almához, szerint, végüket, például, salátát, mindkét, mustárt, keverje, hagyja, percig, néhány, citrom, uborka, apróra, öntsük, simára, vékony, tálban, almára, mustár, adjunk, készen, vágása, közben, szórja, vágja, segít, össze, almát, hatni, hozzá, állni, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4748
- e Hét: 27038
- e Hónap: 49305
- e Év: 181859
|
|
|